Saturday, January 7, 2012

Reiseblogg dag 6

Undervisning om karismatisk kristendom på Sri Lanka, fra egne artikler og annet pensum. Spennende. Studentene var veldig engasjerte i dag. Selv har jeg hatt ei grusom natt med feber og snufsing. I tillegg var det et skikkelig beach party og et bryllup på stranda, som bare IKKE VILLE ta slutt!!! Fisemusikk!!! Det dunket til over 5 i dag morges der borte i hogget.
Uansett, tilbakemelding fra studenter i dag var bra. Vi holdt timeplanen og fikk planlagt en del praktiske ting underveis. Bishu er svært aktiv med å selge oss måltider, men i dag var været 100% perfekt, så da ble det ikke lunsj engang J. Studentene fløy av sted så snart forelesningene var over. Ut for å slikke sol J
Problemer med modemet til PCen. Satt i 20 minutter og chattet med live-support for å få orden på det igjen. Var en tur I Galle for å rane minibanker igjen, så vi har nok penger til turen videre.
Er nødt til å få litt knaing på den skuldra mi. Alderen tar innpå og svakhetene melder seg innimellom., vet du… Men det er ikke så farlig når det er hjelp å få J.
En OK massasje, men fikk ikke helt tak i knuten der heller. Prøver igjen et annet sted i morra.
Var også med på en liten dans med noen unge menn som var ute for å feire Poya-dag. En dag i måneden er det fullmåne og da samler srilankesere seg på stranda for å være sammen med familien sin. Poya er i morra, men siden det er langhelg begynte feiringen allerede  i går. Flott tradisjon!!!
Morgendagen blir det ikke forelesning på tradisjonelt vis. Vi skal på møte i CPM-kirka i Galle. Dette er ofte en spesiell opplevelse: Et par hundre mennesker samles hver søndag og ber, synger og lytter til forkynnelse på tre språk. Bønnen består av et kvarters tid med tungetale, sangene er gjerne sammensatt av nasal sang, tilfeldig trykking på et keyboard, akkompangert av et og annet rytmeinstrument som spiller sin egen takt. Spennende J.
Disse kirkene er blant de største på Sri Lanka blant kristne og samler store grupper av mennesker som vil leve et liv for Gud. De er inderlige og ærlige, har hundrevis av regler å følge, går ikke til lege ved sykdom, men tror på guddommelig helbredelse i alle situasjoner. Som takk for underet priser man Gud litt ekstra, for å liksom fylle opp «kontoen» igjen. Blir kanskje kirkelunsj etter møtet.
Et par studenter har bestemt seg for å gå på hvalsafari. Blir sikkert en flott opplevelse det også J Jeg er lovet bilder hvis de ser noe. Fint å gjøre gode avtaler når «barna» mine skal ut. De har også lovet å si fra når de kommer hjem J Ganske greit det når de er i midten av 20-årene J

Jeg avslutter med å være takknemlig for ei fantastisk studentgruppe!!! Kanskje den flotteste jeg har hatt fram til nå! De andre har også vært bra, men denne er nok enda den flotteste jeg kan huske!!! Tusen takk til alle studentene for å være så utrolig flotte!!!

No comments: